Stosuj naturalny botoks !

Tradycyjny Botoks (zwany również toksyną botulinową) jest obecnie popularną formą usuwania zmarszczek (najczęściej mimicznych) z górnej części twarzy.

Zmarszczki mimiczne, oznaki starzenia skóry.Zabiegi z użyciem botoksu polegają na wstrzyknięciu małych dawek preparatu w kilka precyzyjnie wybranych miejsc twarzy i są zabiegiem prewencyjnym mającym na celu usunięcie zmarszczek typu: kurze łapki, zmarszczki palacza oraz tak zwana lwia zmarszczka, czyli bruzdy między brwiami. Zastosowanie botoksu z toksyną powoduje, że impulsy nerwowe przepływające z mózgu do wybranych tkanek mięśniowych zostają zablokowane – dzięki czemu tkanki te nie pracują, zapobiegając powstawaniu zmarszczek. Należy jednak pamiętać, że zabieg wstrzyknięcia toksyny jest tymczasowy i należy go powtarzać aby utrzymać długotrwały efekt.

Zabiegi wykonuje się w gabinetach lekarskich bez znieczulenia. Wygładzaniem skóry na twarzy zajmują się głównie chirurdzy plastyczni, chirurdzy specjalizujący się w medycynie estetycznej oraz dermatolodzy.

Przeciwwskazania dla stosowania toksyny w botoksie to: ciąża, choroby układu nerwowego i sercowego, choroby mięśni oraz Alzhaimer.
Z zastrzyków botoksu z toksyny botulinowej korzysta także coraz więcej mężczyzn.

Poznaj naturalnego Pogromcę Twoich zmarszczek:
Olej z opuncji figowej – Naturalny botoks – 
będący objawieniem w kosmetyce przeciw starzeniu się skóry !

Jest naturalnym, najskuteczniejszym preparatem przeciwzmarszczkowym, jaki oferowany jest na świecie.
Olej z opuncji figowej to Naturalny Botoks. Prosty w użyciu. Aplikujesz go bezstresowo kiedy chcesz i gdzie chcesz …
Nie wymaga interwencji osób trzecich.

kaktusy _ Sahara
Olej z opuncji figowej jest luksusowym olejem roślinnym, produkowanym w naturalny sposób, bez użycia środków chemicznych. Bogaty w kwasy Omega-6 i witaminę E jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji cery dojrzałej.

Jego największe zalety:
– szybko się wchłania
– doskonale nawilża skórę
– skutecznie redukuje zmarszczki

Do produkcji 1 litra tego naturalnego botoksu potrzeba około miliona pestek pozyskiwanych z 470 kg świeżych owoców opuncji. Dlatego jest najdroższym olejem kosmetycznym na świecie.
Natomiast jest bardzo wydajny – wystarczą 2 krople do posmarowania całej twarzy.

Saharacactus logoGatunek opuncji pochodzący z Meksyku, uprawiany jest w wielu krajach o ciepłym klimacie – w tym także w Maroku, gdzie olej z opuncji produkowany jest w sposób ekologiczny. W 100% naturalny, z pierwszego tłoczenia, nierafinowany.
Aztekowie uważali opuncję za roślinę świętą.

Owoc opuncji przypomina kolczaste, gruszkowate jagody. W środku znajdują się drobne nasiona, z których wytłacza się olej. Proces otrzymywania oleju z pestek opuncji jest bardzo czasochłonny i mało wydajny, z powodu niskiej zawartości w pestkach składników tłuszczowych (tylko 5%, podczas gdy np. pestki słonecznika zawierają 50% składników tłuszczowych).

Zbiory fig opuncji odbywają się tylko przez kilka dni w roku. Owoce suszone są na słońcu, następnie wyjmuje się z nich pestki i to właśnie z nich na zimno tłoczy się olej. Sam proces ekstrakcji oleju jest niezwykle czasochłonny i trudny. Pestki opuncji po wysuszeniu są niezwykle twarde.
Do wyprodukowania 1 litra oleju z opuncji potrzeba około 1 mln nasion !

Olej z opuncji charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych (głównie kwasu linolowego – Omega6), niezbędnych w procesie nawilżenia i ochrony skóry przed działaniem czynników zewnętrznych (promieniowania słonecznego, wolnych rodników, nikotyny itp.) Kwas linolowy zawarty w oleju z opuncji (jest go około 60%) wspomaga regenerację bariery lipidowej skóry. Uzupełniając niedobory składników tłuszczowych w skórze wpływa na jej odpowiednie nawodnienie, elastyczność i napięcie.

Olej z opuncji jest również bogaty w fitosterole, które wzmacniają barierę naskórkową, czyli hamują utratę wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, przeciwalergicznie, immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i spójności skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe oraz normalizują pracę gruczołów łojowych.

Olej z pestek opuncji, zawiera także witaminę E, dzięki czemu wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, chroniące przed działaniem wolnych rodników, powodujących przedwczesne niszczenie i starzenie komórek skóry.
Ilość witaminy E w oleju z opuncji jest wyższa niż w oleju arganowym – uznawanym za „eliksir młodości”.

Witamina E naturalny, skuteczny antyoksydant, chroni skórę przed stresem, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry powodowanemu niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi. Działa regenerująco, nawilżająco, przeciwzapalnie oraz sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia posłonecznego. Stosowana na skórę wspomaga ochronę przeciw promieniowaniu UV.
Olej z opuncji figowej wzmacnia także układ odpornościowy skóry i pobudza naturalne procesy regeneracji.

Kosmetyk ten, przeznaczony jest do stosowania na delikatne okolice oczu, ust, szyi oraz dłoni. Można stosować go w czystej postaci, wklepując w twarz. Jest tak wydajny, że wystarczą 2 krople do posmarowania całej twarzy. Można go również dodawać do balsamów i kremów.

Dzięki olejowi z opuncji:

  • spowolni się proces starzenia komórkowego
  • nastąpi stymulacja wzrostu nowej skóry
  • zmniejszy się głębokość zmarszczek a nowe nie powstaną tak szybko
  • znacznie zmniejszą się „worki pod oczami”
  • znikną przebarwienia skóry i blizny
  • przy skórze mieszanej i tłustej szybko zauważysz zmniejszone pory
  • skóra będzie jędrna, elastyczna i nawilżona
  • znikną zaczerwienienia i uszkodzenia skóry wywołane oparzeniami słonecznymi.

Sposób użycia jest bardzo prosty:
Należy rozprowadzić kroplę olejku na czystej, wilgotnej i rozgrzanej skórze – np. po prysznicu lub na noc.

Jak podoba Ci się nasz naturalny botoks ?

Zobacz  OFERTĘ SPRZEDAŻY Olejku z Opuncji Figowej
w opakowaniu z dozownikiem  na naszym portalu >>> TUTAJ

Dowiedz się więcej na naszym blogu w temacie: Czego potrzebuje Twoja skóra ?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *