Jak skutecznie oczyścić żywność z toksyn – STOP truciznom !

Ogromny postęp cywilizacyjny zagwarantował zaspokojenie wielu naszych materialnych potrzeb, ale przyniósł również wiele niebezpieczeństw dla naszego zdrowia. Żywność, którą na co dzień spożywasz zawiera znaczne ilości toksyn: chemikaliów, pestycydów, nawozów, hormonów, osadów i innych substancji – stanowiących dla Twojego zdrowia ogromne zagrożenie. Ich szkodliwe działanie ujawnia się najczęściej dopiero po latach, gdy Twój organizm zaczyna chorować.

Większość z nas nie orientuje się, jak dużo i jakiego typu trucizny przyjmuje z żywnością na co dzień. Niestety często, karmimy również nasze dzieci szkodliwymi produktami, kompletnie nie mając o tym pojęcia. Jeszcze gorzej jest kiedy okazuje się, że spożywanie nawet z pozoru świeżej – nie przetworzonej żywności – może spowodować trwałe zmiany w funkcjonowaniu organizmu człowieka.
Antybiotyki i hormony w mięsie, drobiu, mleku, pestycydy, herbicydy, nitraty i inne toksyny w warzywach i owocach, fluor, chlor, a nawet antybiotyki i hormony w wodzie, mają bardzo szkodliwe działanie na nasz organizm, a szczególnie na rozwijający się organizm dziecka.
„Jesteśmy tym, co jemy”. Komórki, narządy i cały organizm składa się z tych substancji, które dostajemy z pożywieniem.

  • Antybiotyki są używane w celu profilaktyki chorób i przyspieszenia wzrostu hodowanych zwierząt. Dodanie do paszy antybiotyków powoduje zmianę w składzie flory jelitowej u drobiu i bydła, zwiększa się przez to wchłanianie niektórych witamin i czynników wzrostu.
  • Hormony „tuczące” bezpośrednio powodują przyspieszenie procesów anabolicznych, czyli przyrost masy mięśniowej.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-tablets-pills-pig-capsules-shape-image35678573Wszystko to przyspiesza wzrost zwierząt, dzięki czemu czas potrzebny na wyhodowanie odpowiedniej wielkości zwierzęcia skraca się, a to zmniejsza koszty. Niestety związki te nie znikają szybko i zostają w mięsie, mleku, jajach.

W ściekach spływających z farm do wód gruntowych również jest duża ilość antybiotyków i hormonów. Badania przeprowadzone w Niemczech pokazały, że wszystkie wody gruntowe są zanieczyszczone antybiotykami.

Jedząc taką żywność i pijąc wodę dostajemy codziennie antybiotyki, hormony i inne trucizny, które nie pozostają bez wpływu na stan zdrowia człowieka.

Obecność antybiotyków w żywności powoduje zaburzenia odpornościowe: osłabioną odporność, alergie, choroby autoimmunologiczne (gościec, toczeń, RZS, stwardnienie rozsiane, chorobę Crohna, łuszczycę, bielactwo, cukrzycę i wiele innych). Antybiotyki niszczą naturalną mikroflorę jelitową, co powoduje rozmnażanie się bakterii, pasożytów, grzybów (drożdżaków). Kiedy odporność organizmu spada i mikroflora jest wyniszczona, grzyby zaczynają szybko rozmnażać się, zarodki rozsiewają się z krwią po całym organizmie powodując stany zapalne, alergie, zatruwają organizm, a nawet mogą spowodować sepsę. Poza tym ciągłe spożywanie żywności z antybiotykami powoduje powstawanie szczepów bakterii odpornych na antybiotyki.

Hormony „tuczące” mają nieodwracalny wpływ na nasz układ hormonalny.
Naukowcy stwierdzili zmiany płciowe np. u ryb, ptaków, krokodyli itd. Niechętnie wspomina się o tym, że identyczne zmiany występują także u ludzi. Dzieci zaczynają dojrzewać zbyt szybko, co powoduje wady rozwoju, zaburzenia wzrostu, niepłodność. Chłopcy upodobniają się do dziewczynek, tracąc męskość. U kobiet zwiększa się owłosienie i występują zaburzenia cyklu miesiączkowego. Pojawiają się także liczne przypadki raka jąder u mężczyzn i raka piersi, raka jajników i innych nowotworów u kobiet. Razem z tym idą też różne inne zaburzenia hormonalne, ponieważ funkcje wszystkich gruczołów są powiązane ze sobą.

https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-tractor-spraying-pesticides-soy-bean-image42851709Nadmiar tzw. środków ochrony roślin (herbicydów i pestycydów, czyli środków owadobójczych, grzybobójczych, pleśniobójczych itp.) trafiających do organizmu również powoduje rozwój różnych rodzajów raka, powiększenie tarczycy, wady rozwojowe, działają one neurotoksycznie, oddziałując na korę mózgową, rdzeń mózgowy, rdzeń kręgowy, nerwy obwodowe, mięśnie, oczy i inne narządy.
Najnowsze badania wykazały, że najlepiej sprzedający się na świecie środek chwastobójczy Roundup, powszechnie używany w ogrodach, na polach uprawnych i miejskich parkach, zawiera składnik zabójczy dla komórek ludzkich, szczególnie dzieci w okresie płodowym, a także dla komórek łożyska i pępowiny, może on powodować problemy z donoszeniem ciąży przez zaburzanie wytwarzania hormonów, co skutkuje deformacją płodu, niską wagą noworodków i prowadzi do poronień.

To tylko mała część toksyn, które dostajemy z żywnością. Jest jeszcze wiele nieznanych trucizn, które mają zabójcze działanie na nasz organizm, powodując różne choroby, raka i mutacje chromosomów, które będą dziedziczne w następnych pokoleniach.
Oprócz toksyn, na warzywach, owocach i innych produktach jest mnóstwo różnych pasożytów, bakterii i innych drobnoustrojów, które mogą spowodować poważne infekcje, tak jak np. entero-krwotoczny szczep bakterii Escherichia coli, który obecnie zabija ludzi w krajach Europy.

Jak oczyścić żywność z toksyn?

Należy zastosować OZON, czasami nazywany aktywowanym tlenem, O3, który zawiera trzy atomy tlenu a nie dwa, jak tlen, którym oddychamy, na co dzień.
https://www.dreamstime.com/stock-images-ozone-layer-protects-life-fatal-radiation-image31599624Ozon jest drugim, co do siły sterylizatorem znanym człowiekowi, jest w stanie niszczyć bakterie, wirusy i eliminować toksyny, nieprzyjemne zapachy. Mimo tego, że ozon działa bardzo silnie, ma bardzo krótki cykl życia. Kiedy ma styczność z bakteriami, wirusami, grzybami czy też zapachami dodatkowy, atom tlenu niszczy je całkowicie poprzez utlenianie. Ozon przedostaje się przez komórki błony bakterii, co prowadzi do jej rozpadu.
W trakcie tego procesu dodatkowy atom tlenu zostaje zniszczony i nie pozostaje nic, ani bakterie ani toksyny, jedyną pozostałością jest czysty tlen. W dodatku przy całej swojej efektywności ozon jest bezpieczny dla naszego zdrowia.
Ozon obecnie jest szeroko stosowany do oczyszczania i dezynfekcji wody pitnej w wodociągach, w basenach, wannach z hydromasażem, do oczyszczania klimatyzacji samochodowych i biurowych, dezynfekcji pomieszczeń w szpitalach, w sklepach, w chłodnictwie, w halach produkcyjnych, wykorzystuje się jego właściwości bakteriobójcze przy utylizacji ścieków. Coraz szerzej stosuje się ozon w stomatologii do leczenia próchnicy, którą powodują bakterie, w medycynie do odkażania ran.

kontrolerŚrodowisko w którym żyjesz zdominowały bakterie.
Spójrz na Twoje ubranie, sztućce i inne sprzęty w Twoim otoczeniu.
Zapewniamy Cię, że jest tam ogromna liczba niewidzialnych gołym okiem bakterii,  które niszczą Twoje zdrowie.

Nie pozwól na te niszczycielskie działania, zacznij jak najszybciej dbać o jakość Twojego życia !
Pytasz jak to zrobić ? 

Proszę, oto jest prosta recepta:

Wykorzystaj OZON – naturalny środek utleniający, niszczący bakterie, wirusy i inne mikroorganizmy. Ozon ma moc niszczenia struktury rozrodczej bakterii, a jego właściwości bakteriobójcze są najskuteczniejsze spośród wszystkich znanych środków sterylizacyjnych.
Dzięki ozonowi uzyskasz wyjątkowy efekt dezynfekcji, a woda, żywność i sprzęt czyszczony ozonem będą całkowicie pozbawione substancji szkodliwych dla organizmu.

Dla realizacji tak szczytnego celu intensywnej ochrony Twojego zdrowia i Twojej rodziny, inżynierowie firmy TIENS skonstruowali rewelacyjne urządzenie:  OZONATOR – Generator Ozonu

Generator OzonuGenerator ozonu TIENS jest wynikiem połączenia wiedzy z dziedziny mikrobiologii, elektroniki oraz inżynierii przemysłowej. Realizuje on funkcje sterylizacji i odkażania, zapewnia antyseptyczność i świeżość, unieszkodliwia pestycydy, a w ten sposób rozwiązuje powszechnie występujące problemy związane ze złą jakością powietrza, a także obecnością bakterii w domach oraz pomieszczeniach biurowych.
Ozonator TIENS jest więc niezwykle ważnym narzędziem mogącym służyć poprawie jakości także Twojego życia, oraz warunków pracy !

Działanie i właściwości Ozonatora TIENS:

  • usuwa pestycydy i inne toksyny znajdujące się w żywności
  • rozkłada hormony zawarte w mięsie i owocach morza
  • zabija bakterie,
  • wydłuża czas świeżości produktów spożywczych
  • oczyszcza wodę
  • odkaża i odświeża mięso
  • sterylizuje i myje naczynia kuchenne, butelki, ręczniki i ubrania, etc
  • eliminuje nieprzyjemny zapach w lodówce i utrzymuje jedzenie w świeżości
  • sterylizuje skórę
  • oczyszcza powietrze
  • usuwa formaldehyd, dym i nieprzyjemny zapach wewnątrz pomieszczeń
  • stosowany jest do zwiększania ilości tlenu w akwarium

Zobacz filmy na temat działania Ozonatora:


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *